Pizza
| MARGHERITA | |
|---|---|
| Pomidory pelati, ser grana padano, mozzarela fior di latte, świeża bazylia, oliwa | 34 zł |
| MARGHERITA DI BUFALA | |
| Pomidory pelati, ser grana padano, mozzarella di bufala, świeża bazylia, oliwa | 44 zł |
| PROSCIUTTO COTTO | |
| Pomidory pelati, mozzarella fior di latte, prosciutto cotto (włoska szynka gotowana), oregano | 38 zł |
| PROSCIUTTO E FUNGHI | |
| Pomidory pelati, mozzarella fior di latte, prosciutto cotto (włoska szynka gotowana), pieczarki, oregano | 42 zł |
| SALAME | |
| Pomidory pelati, mozarella fior di latte, salami napoli, czerwona cebula | 42 zł |
| SALAME PICCANTE | |
| Pomidory pelati, mozarella fior di latte, spianata (pikantne salami z Kalabrii), siekany czosnek | 42 zł |
| DOLCE CALABRIA | |
| Pomidory pelati, mozzarella fior di latte, spianata (pikantne salami z Kalabrii), czerwona cebula, mascarpone, miód | 46 zł |
| NAPOLI | |
| Pomidory pelati, mozzarella fior di latte, speck (włoski boczek wędzony), pieczarki, wędzona mozzarella | 44 zł |
| PANCETTA | |
| Pomidory pelati, mozarella fior di latte, pancetta (boczek dojrzewający), n’duja (pikantna kiełbasa z Kalabrii), czerwona cebula | 44 zł |
| MASCARPONE | |
| Sos śmietanowy, ser grana padano, mozzarella fior di latte, pancetta (boczek dojrzewający), suszone pomidory, po piecu: rukola, mascarpone | 44 zł |
| CAPRICCIOSA | |
| Pomidory pelati, mozzarella fior di latte, prosciutto cotto (włoska szynka gotowana), pieczarki, oliwki kalamata, karczochy, oregano | 44 zł |
| PROSCIUTTO CRUDO | |
| Pomidory pelati, mozzarella fior di latte, po piecu: rukola, prosciutto crudo (włoska szynka dojrzewająca), pomidory koktajlowe, ser grana padano, oliwa | 46 zł |
| QUATTRO FORMAGGI | |
| Pomidory pelati, grana padano, mozzarella fior di latte, mascarpone, gorgonzola | 44 zł |
| DIAVOLA | |
| Pomidory pelati, mozzarella fior di latte, spianata (pikantne salami z Kalabrii), oliwki kalamata, suszone pomidory, czerwona cebula | 44 zł |
| MILANO | |
| Sos śmietanowy, ser grana padano, mozarella fior di latte, gorgonzola, salami napoli, po piecu: rukola, pomidory koktajlowe | 46 zł |
| BURRATA | |
| Pomidory pelati, oregano, po piecu: pomidory koktajlowe, świeża bazylia, burrata, pesto bazyliowe | 44 zł |
| NDUJA | |
| Pomidory pelati, mozarella fior di latte, nduja (pikantna kiełbasa z Kalabrii), po piecu: prosciutto crudo (włoska szynka dojrzewająca), burrata, grana padano | 49 zł |
| SPIANATA TARTUFFO | |
| Pasta truflowa, mozzarella fior di latte, mascarpone, spianata (pikantne salami z Kalabrii) | 49 zł |
| MARE | |
| Pomidory pelati, mozzarella fior di latte, krewetki, kałamarnica, mule, po piecu: świeża pietruszka | 62 zł |
Przystawki
| FOCACCIA | |
|---|---|
| Z solą morską, oregano, siekanym czosnkiem i oliwą | 27 zł |
| FOCACCIA TRE FORMAGGI | |
| Z solą morską, oregano, mozzarellą fior di latte, grana padano i gorgonzolą | 35 zł |
| BRUSCHETTA NAPOLETANA | |
| Chleb własnego wypieku z pesto bazyliowym, pomidorami, cebulą, oregano, serem grana padano | 27 zł |
| BRUSCHETTA CON PROSCIUTTO CRUDO | |
| Chleb własnego wypieku z pesto bazyliowym, rukolą, burratą, prosciutto crudo i kremem balsamicznym | 39 zł |
| COZZE IN CREMA | |
| Mule w sosie śmietanowym, chili, czosnek, natka pietruszki, grzanki | 49 zł |
| GAMBERETTI | |
| Krewetki tygrysie smażone na maśle z czosnkiem, chilli, pietruszką i słodką papryką, podane z grzankami | 59 zł |
| TARTARE DI MANZO | |
| Tatar wołowy podany na chlebie własnego wypieku, grzybki shimeji, pikle, marynowana cebula, kapary | 49 zł |
| CARPACCIO DI MANZO | |
| Polędwica wołowa, oliwa truflowa, pieprz cytrynowy, pomidorki koktajlowe, kapary, krem balsamiczny, ser grana padano | 49 zł |
Sałaty
| PANZANELLA | |
|---|---|
| Lekka sałatka z pomidorami, czerwoną cebulą, oliwkami kalamata, chlebem i bazylią polaną vinaigrette na bazie oliwy extra virgin i octu z czerwonego wina Dostępna również wersja z krewetkami. |
39/59 zł |
| SAŁATA CEZAR | |
| Pierś z kurczaka podana na sałacie rzymskiej z boczkiem, anchois, pomidorami koktajlowymi, sosem cezar, serem grana padano, podawana z grzankami | 49 zł |
| SAŁATKA Z KACZKĄ | |
| Pierś z kaczki sous vide z rukolą, szpinakiem, gorgonzolą, karmelizowaną gruszką i pomarańczą, podawana z focaccią | 59 zł |
| SAŁATA FRUTTI DI MARE | |
| Krewetki tygrysie, mule, małże vongole, kałamarnica olbrzymia, duszone na maśle z czosnkiem, chili i natką pietruszki, podane na sałacie z cytrynowym vinaigrette, grzanki | 85 zł |
Zupy
| ZUPA CEBULOWA | |
|---|---|
| Tradycyjna zupa cebulowa gotowana na białym winie, podana z grzankami z masłem czosnkowym i mozzarellą | 25 zł |
| AKSAMITNY KREM | |
| Z pieczonych pomidorów i papryki, pesto bazyliowe, śmietanka, ser kozi, podawany z grzankami | 25 zł |
Mięsa
| RISOTTO AI FUNGHI CON POLLO | |
|---|---|
| Kremowe risotto z borowikami i piersią z kurczaka sous vide | 59 zł |
| SCALOPA DI PORCO | |
| Polędwiczki wieprzowe sous vide w sosie śmietanowo borowikowym, gnocchi, bukiet sałat | 64 zł |
| PETTO D’ANATRA | |
| Pierś z kaczki sous vide podana z gnocchi buraczanymi faszerowanymi orzechami i mascarpone, sos malinowy | 72 zł |
| BISTECCA DI MANZO | |
| Stek z polędwicy wołowej (250g) podany z masłem ziołowym, pieczonymi ziemniakami i grillowanymi warzywami | 125 zł |
Ryby / Owoce morza
| COZZE AL FORNO | |
|---|---|
| Mule w sosie pomidorowym z czosnkiem, chili, natką pietruszki i mozzarellą, zapiekane w piecu, podawane z grzankami | 69 zł |
| STEK Z KAŁAMARNICY OLBRZYMIEJ | |
| Podany z pesto bazyliowym, chipsem ze specka, bukietem sałat i grzankami | 69 zł |
| RISOTTO FRUTTI DI MARE | |
| Kremowe risotto na bazie pomidorów, krewetki tygrysie, krewetki królewskie, czosnek, chili, natka pietruszki | 79 zł |
| LABRAKS | |
| Filet z okonia morskiego ze smażonymi warzywami, purée ziemniaczano-serowe | 75 zł |
| DORADA Z PIECA | |
| Pieczona w całości dorada podana z grillowanymi warzywami | 75 zł |
| MULE DUSZONE NA BIAŁYM WINIE | |
| Przygotowane z czosnkiem, chili, natką pietruszki, podawane z grzankami | 79 zł |
| MAŁŻE ŚWIĘTEGO JAKUBA | |
| Przegrzebki smażone na maśle podane na puree z batata, oliwa truflowa, sos winno-maślany | 99 zł/kg |
| PÓŁMISEK OWOCÓW MORZA | |
| Krewetki tygrysie, mule, małże vongole, kałamarnica olbrzymia, duszone na maśle z czosnkiem, chili i natką pietruszki, podane na sałacie z cytrynowym vinaigrette i grzankami | 159 zł |
Makarony
| AGLIO OLIO E PEPERONCINO | |
|---|---|
| Makaron spaghetti z oliwą, czosnkiem, peperoncino i natką pietruszki | 37 zł |
| PASTA CARBONARA | |
| Makaron z żółtkiem, guanciale, mielonym pieprzem i serem grana padano. Dostępny również w wersji z ndują i burratą | 42 zł / 59 zł |
| PASTA BOLOGNESE | |
| Makaron z tradycyjnym sosem bolońskim na bazie wieprzowiny, wołowiny i warzyw, podlany czerwonym winem, ser grana padano | 45 zł |
| RAVIOLI CON ANATRA | |
| Ravioli z kaczką i gruszką w sosie winno-maślanym | 45 zł |
| PASTA SCALOPPINA | |
| Makaron z polędwiczką wieprzową, gorgonzolą, szpinakiem i pomidorami koktajlowymi, ser grana padano | 49 zł |
| SPAGHETTI ALLE VONGOLE | |
| Makaron z małżami vongole duszonymi na białym winie z czosnkiem, chili i natką pietruszki | 52 zł |
| NERI DI SEPPIA | |
| Czarny makaron z krewetkami i małżami vongole duszonymi na maśle z czosnkiem, chili i natką pietruszki | 65 zł |
| PASTA GAMBERI | |
| Makaron z purée ze słodkich, żółtych pomidorów, krewetki tygrysie duszone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki | 65 zł |
| PASTA AI SAPORI DEL MARE | |
| Makaron z krewetkami królewskimi, kałamarnicą i mulami w sosie pomidorowym z czosnkiem, chili i natką pietruszki | 69 zł |
| TORTELLACI | |
| Włoskie pierogi nadziewane speckiem i palonymi ziemniakami, podane na sosie śmietanowo borowikowym | 49 zł |
Dla dzieci
| GNOCCHI BOLOGNESE | |
|---|---|
| Włoskie kopytka podawane z sosem bolognese na bazie mięsa wołowo-wieprzowego i warzyw | 31 zł |
| GNOCCHI NUTELLA | |
| Delikatne, włoskie kopytka nadziewane nutellą | 31 zł |
Desery
| TIRAMISU | 25 zł | |
|---|---|---|
| TIRAMISU PISTACJOWE | 29 zł | |
| CIASTO DNIA (ZAPYTAJ KELNERA) | 25 zł |
Napoje
NAPOJE ZIMNE

| PEPSI / PEPSI MAX / 7UP / MIRINDA 0,2L | 10 zł |
|---|---|
| LIPTON ICE TEA (ZIELONA HERBATA / BRZOSKWINIOWA, CYTRYNOWA) 0,2L | 10 zł |
| SCHWEPPES TONIC 0,2L | 10 zł |
| SOK TOMA (POMARAŃCZ / JABŁKO / CZARNA PORZECZKA) | 10 zł |
| WODA KRYSTALICZNE ŹRÓDŁO 0,3L (NIEGAZ. / GAZ.) | 9 zł |
| WODA MUSUJĄCA SAN PELLEGRINO 0,75L | 20 zł |
| KARAFKA WODY NIEGAZ. Z MIĘTĄ I CYTRYNĄ 1L | 15 zł |
| LEMONIADA SEZONOWA 0.5L / 1L | 19/29 zł |
| SOK (POMARAŃCZOWY, JABŁKOWY, GREJPFRUTOWY) 1L | 15 zł |
| BIO LEMONIADY I HERBATY GALVANINA | 19 zł |
NAPOJE GORĄCE
| ESPRESSO | 9 zł |
|---|---|
| ESPRESSO DOPPIO | 12 zł |
| CAPPUCCINO | 14 zł |
| KAWA CZARNA | 14 zł |
| KAWA MROŻONA | 18 zł |
| CAFFE LATTE | 18 zł |
| HERBATA (assam, biała z brzoskwinią, miętowa, zielona, earl grey, owocowa, korzenna) | 16 zł |
ALKOHOLE MOCNE
| FINLANDIA | 0,4cl 14zł |
|---|---|
| LIMONCELLO | 0,4cl 16 zł |
| BACARDI | 0,4cl 18 zł |
| GIN SEAGRAM’S | 0,4cl 18 zł |
| BALLANTINE’S | 0,4cl 16 zł |
| JACK DANIEL’S | 0,4cl 22 zł |
| GRAPPA LA TRENTINA | 0,4cl 22 zł |
| HENNESSY | 0,4cl 26 zł |
